Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش سرویس گوناگون جام نیـوز،   مسعود مردانی فوق تخصص بیماری های عفونی  در توصیه به زائران سفر اربعین برای پیشگیری از بیماری های عفونی گفت: هرساله پس از مراسم اربعین و بازگشت زائران، تعداد زیادی از مسافران به بیماری های عفونی دستگاه تنفسی فوقانی از جمله سرما خوردگی و آنفولانزا مبتلا می شوند.مردانی ادامه داد: در مراسم اربعین به علت کثرت جمعیت و تماس زیاد افراد با یکدیگر امکان واگیر و انتقال بیماری بسیار زیاد است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

 

وی با بیان اینکه زائران برای پیشگیری از این گونه بیماری ها باید اقدامات احتیاطی را رعایت کنند، تصریح کرد: مسافران اربعین تا حد امکان از دست دادن و روبوسی به ویژه با افرادی که دارای علائم بیماری هستند خودداری کنند.

 

این فوق تخصص بیماری های عفونی عطسه، سرفه و آبریزش بینی را از جمله علائم بیماری های عفونی همچون سرما خوردگی و آنفولانزا دانست و تاکید کرد: در صورت بروز چنین علائمی در زائران از دست دادن، در آغوش گرفتن و به طور کلی تماس با دیگران خودداری شود.وی همچنین همراه داشتن ماسک برای پیشگیری از ابتلا به بیماری ها و استفاده از دستمال کاغذی در هنگام عطسه را برای عدم انتقال بیماری به دیگران ضروری دانست.

 

 عضو هیت علمی دانشگاه شهید بهشتی آلودگی دست ها را یکی از عمده ترین علل ابتلا به بیماری های عفونی خواند و خاطرنشان کرد: زائران در طول مسیر به صورت مکرر دست های خود را با آب و صابون شسته و در صورت نبود صابون، از اسپری های حاوی الکل استفاده کنند.

 

مردانی با بیان اینکه مسافران با رعایت مسائل بهداشتی فردی و اجتماعی از ابتلا و انتقال بیماری به دیگران پیشگیری کنند، عنوان کرد: اگر فردی نیز دچار علائم آنفولانزا یا بیماری شد، از جمعیت فاصله گرفته و با استراحت موجب تشدید بیماری در خود و دیگران نشود.

 

وی به لزوم استفاده از واکسن های ضد واگیر برای برخی گروه ها تاکید کرد و گفت: افراد بالای ۶۰ سال، بیماران قلبی، ریوی، مبتلایان به آسم، کلیوی و افراد دیالیزی باید دو هفته پیش از سفر به مراسم اربعین، از این واکسن ها استفاده کنند.

 

این فوق تخصص بیماری های عفونی اضافه کرد: به علاوه افراد مبتلا به ایدز، زنان باردار، کودکان ۶ ماه تا ۶ سال، بیماران دارای بیماری های مزمن و پرسنل پزشکی از تزریق این واکسن پیش از سفر خود غافل نشوند.مردانی همچنین در توصیه به بیماران قلبی، ریوی، افراد دارای فشار خون و مبتلایان به بیماری های مزمن اظهار کرد: این دسته از افراد حتما ذخیره دارویی ۱۰ روز خود را به همراه داشته باشند تا در صورت نبود دارو در سفر با مشکل روبرو نشوند.

 

مردانی به استفاده از آب و غذای سالم برای پیشگیری از اسهال های عفونی تاکید کرد و توضیح داد: زائران برای پیشگیری از این بیماری، به سلامت و آلوده نبودن مواد غذایی توجه کرده و در صورت ابتلا به این اسهال به درمانگاه های موجود در مسیر مراجعه کنند.

 

وی تب، شکم درد و داشتن اسهال را از نشانه های اسهال حاد عفونی خواند و ابراز داشت: در صورت مشاهده چنین علائمی، مسافران با مراجعه به مراکز درمانی اقدام به استفاده از داروهای لازم به مدت ۳ تا ۵ روز کرده و از مصرف زیاد مایعات غافل نشوند.

 

این متخصص، غذاهای دست فروشان در سفر را منبع آلودگی های میکروبی خواند و تاکید کرد: بسیاری از زائران با مصرف این گونه از غذا ها به عفونت های ویروسی و هپاتیت آ مبتلا می شوند، به همین منظور مسافران کربلا از صرف این گونه غذاها به شدت خودداری کنند.وی در پایان توصیه کرد: زائران اربعین حسینی برای داشتن سفری ایده آل نکات بهداشت فردی و اجتماعی را رعایت کرده و در صورت مشاهده علائم هر گونه بیماری به مراکز درمانی و اوراژانس های در مسیر مراجعه کنند.

 

مهر

2025

منبع: جام نیوز

کلیدواژه: بیماری های عفونی گوناگون اربعین جام نیوز

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.jamnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «جام نیوز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۱۲۹۴۴۲۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

علت افزایش قیمت ریالی حج بالارفتن نرخ ارز در کشور است

به گزارش خبرگزاری مهر، همایش متمرکز توجیهی آموزشی حجاج استان قم روز جمعه (۱۴ اردیبهشت) با سخنرانی حجت الاسلام و المسلمین سید عبدالفتاح نواب نماینده ولی فقیه در امور حج و زیارت در ورزشگاه دو هزار نفری شهید حیدریان برگزار شد.

حجت الاسلام والمسلمین نواب در این همایش با اشاره به روند تشرف به حج در سال‌های اخیر، خطاب به حاضران گفت: شما از بین میلیون‌ها نفر که آرزوی تشرف به سرزمین وحی را دارند توفیق حضور در بیت‌الله‌الحرام و مسجدالنبی را خواهید یافت و باید شکرگزار این لطف خدا باشید.

وی افزود: شکرگزاری این نعمت هم در آن است که قدر لحظات این سفر معنوی و مکان‌های شریف و مقدسی را که در آن حضور می‌یابید، بدانید و از تمام لحظه‌های سفر به خوبی استفاده کنید.

وی به زائران کسب آمادگی‌های لازم پیش از سفر را توصیه کرد و از آنان خواست در بعد معنوی نسبت به گذشته خود تأمل کرده و تصمیم بگیرند که از این سفر برای تغییر جدی در زندگی خود بهره ببرند. ارتباطات کاری و امور غیرضروری را به حداقل برسانند و بر استفاده از فضای معنوی سفر تمرکز کنند.

حجت الاسلام والمسلمین نواب با اشاره به اجر و پاداش بسیار بالای نماز شب و ختم قرآن در شهرهای مکه و مدینه به همه حجاج توصیه کرد که تلاش کنند در زمان حضور در این دو شهر ختم قرآن را در برنامه معنوی خود قرار دهند.

وی در ادامه بر لزوم تسلط به احکام و مناسک حج تاکید کرد و گفت: هر کاروان را یک روحانی مسلط به احکام و مناسک حج همراهی می‌کند و اگرچه جلسات آموزش مناسک حج برای زائران برگزار می‌شود اما لازم است که حجاج مطالعات تکمیلی هم داشته باشند و برای گرفتن پاسخ‌های خود به روحانیون مراجعه کنند.

در ادامه این همایش، سیدعباس حسینی رئیس سازمان حج و زیارت با ارائه آماری از ابعاد مختلف حج پیش رو اظهار داشت: خدمات ارائه شده به حجاج ایرانی از بالاترین سطح در بین کشورهای دیگر برخوردار است و این مهم با برنامه‌ریزی‌های مختلف صورت گرفته است و هرسال تلاش می‌شود که کیفیت خدمات ارائه شده ارتقا یابد.

وی گفت: با برنامه‌ریزی‌های صورت گرفته حج ۱۴۰۳ از جهت هزینه بیش از ۳۰۰ دلار نسبت به سال گذشته کمتر شده و علت افزایش قیمت ریالی حج امسال افزایش قیمت ارز در کشور است.

حسینی در ادامه درباره خدمات پزشکی، حمل و نقل و تغذیه در حج پیش رو توضیحاتی داد و انتقال زائران از مدینه به مکه توسط قطار سریع السیر را اتفاق مهم امسال دانست و ابراز امیدواری کرد که این امر با تلاش خدمتگزاران زائران و همکاری حجاج به بهترین شکل صورت پذیرد.

در پایان این همایش که زائران اعزامی به حج تمتع از قم شرکت داشتند، توسط حجت الاسلام محمدهادی فلاح زاده از روحانیون با سابقه بعثه مقام معظم رهبری آموزش مناسک حج با همکاری زائرین به صورت نمادین اجرا شد.

گفتنی است؛ امسال ۴۲۰۰ نفر در قالب ۱۸ کاروان از استان قم به حج تمتع اعزام خواهند شد. اعزام حجاج ایرانی از ۲۴ اردیبهشت آغاز خواهد شد.

کد خبر 6095855

دیگر خبرها

  • لزوم اجتناب از تجویز و مصرف سرپایی داروی سفتریاکسون
  • مرز خسروی روز به روز مورد استقبال بیشتر زائران قرار می‌گیرد
  • برگزاری همایش توجیهی و آموزشی زائران حج تمتع در تبریز
  • ویتامینی که چربی کبدچرب را دفع می‌کند
  • همایش متمرکز آموزشی حجاج استان قم برگزار شد
  • لزوم مبارزه با بیماری زنگ زرد را در مزارع گندم و جو
  • علت افزایش قیمت ریالی حج بالارفتن نرخ ارز در کشور است
  • همایش متمرکز آموزشی حجاج استان قم
  • ممنوعیت حج برای مبتلایان به برخی بیماری‌ها؛ زائران حج چه واکسن‌هایی باید بزنند؟
  • ممنوعیت حج برای مبتلایان به برخی بیماری‌ها / زائران حج چه واکسن‌هایی باید بزنند؟